onsdag 1 april 2009

Recept

Chokladfondant med Fruktsallad

75g smör
2 msk socker
1 ägg
2 äggulor
80 g mörk choklad (kakaohalt ca 70%)
köp en god fin choklad - snåla inte där för det blir skillnad i smak.
2 msk mjöl
1 granatäpple
1 rött äpple
1 apelsin
1/2 dl pistaschnötter

Sätt på ugnen på 200 grader. 
Vispa smör och socker poröst, för att sedan vispa i ägget och äggulorna en och en.
Smält chokladen i vattenbad och vispa ner i smeten. Vänd till sist ner mjölet.
Smörj 4 portionsformar och fyll dem med chokladsmeten. 
Grädda sedan i ugnen i ca 6-7 min. Kärnan skall vara rinnig.

Kärna ur granatäpplet och strimla det röda äpplet.
Skär bort skalet på apelsinen och skär loss apelsinfiléerna. Blanda sedan granatäpple, äpplestrimlorna och apelsin. Hacka pistaschnötterna och strö ovanpå frukten.
Servera chokladbakelserna med fruktsalladen brevid och om man vill kan man riva lite vit choklad ovanpå.

Detta är perfekt att bjuda på om man skall ha middag hemma, då man kan förbereda allt i förväg och får då mer tid till gästerna.
Enkelt, snabbt och gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar